8.kolo KP a RP C

v neděli 18.2.2024 se hrálo osmé kolo Krajského přeboru a Regionálního přeboru B.

Bakov B – ŠK Český Brod A 4,5:3,5

 Důležitý zápas, který nás mohl přiblížit k postupu. Postavili jsme nejsilnější sestavu včetně Leona. Volno si z písmenkových hráčů vybral Petr Hulín. Soupeři chyběl na první šachovnici Martin Horák.

Zápas začal rychlou remízou Radka. Danyil stál od začátku partie výborně a když nic nepřehlédnul, brzy vyhrál. Petr Garšic na osmé byl sice papírovým favoritem, ale ze zahájení nestál nic moc. Pak partii vyrovnal, ale na víc než remis to nestačilo. Imrich se pustil do podivné oběti pěšců a jestli mohl partii zachránit ví jen počítač. Každopádně se to Imrichovi nepovedlo, takže stav srovnán na 2:2. Leon plnil od počátku roli favorita a bylo jen otázkou času, kdy zvítězí. Také Mihail s černými si vypracoval výhodu, byť výsledek nebyl tak jasný. Jardovi se nedaří, ve střední hře ztratil pěšce a koncovka stejnopolných střelců vypadala pro nás špatně. Martin získal brzy v zahájení pěšce, ale pak přenechal soupeři iniciativu. Včas vsadil na výsledky na prvních dvou šachovnicích a nabídnul remis, kterou soupeř s pěšcem méně přijal. Zbylé partie dopadly podle předpokladů. Vyhrál Leon i Mihail, prohrál Jarda. Další krůček k postupu jsme tak udělali. Výhra v příštím kole by nám již asi dala jistotu postupu.

www: https://chess-results.com/tnr820479.aspx?lan=5

Dobrovice B – Bakov n.J. C 5:3

Poslední kolo hrál Bakov C proti kandidátovi na postup. Ze základní sestavy chyběl na první šachovnici Jirka Blažek.  Bohužel v žádné partii se nám nepodařilo zvítězit. Prohra Kuby Berana a Zdeňka Malíka a zbylé remízy tak vedly k porážce v pro nás posledním kole.

I tak Bakov C odehrál dobrou soutěž. V posledním kole soutěže má volno, ale s velkou pravděpodobností skončí na čtvrtém místě. K boji o postup je zapotřebí, aby se mladí hráči ještě alespoň o jednu třídu zlepšili. To však není nic nemožného.

Chess-Results Server Chess-results.com – Regionální přebor družstev sk. ‚B‘ Stč ŠS

-mr-

Zanech komentar